Autisme en ADHD

Voor leerlingen die meer moeite hebben om op een reguliere wijze aan het rijbewijs te komen, ga ik mij specialiseren in het geven van rijlessen aan deze speciale doelgroep.

 

Als ervaringsdeskundige weet ik dat er rijles-leerlingen zijn die wat meer moeite hebben om lesstof goed in zich op te nemen of om deze goed te kunnen toepassen. Met name leerlingen met een ASS-stoornis als PDDNOS of Asperger en leerlingen met ADHD of ADD hebben speciale aandacht nodig. Het aanbieden van de lessen, met name de hoeveelheid lesstof per keer en de uitleg die hierbij hoort, gaat bij deze leerlingen anders dan bij reguliere leerlingen.


Spectrum Brabant heeft hiervoor opleidingen voor rij-instructeurs ontwikkeld.

Deze opleiding heeft 3 verschillende kwalificatie nivo’s.

Na de basiskwalificatie is ook het 2e nivo behaald: gevorderde.

Kijk voor meer informatie hierover op: www.rijles-en-autisme.nl 


Omdat het vinden van de juiste klik tussen instructeur en leerling voor deze doelgroep enige tijd nodig heeft maar wel heel belangrijk is, is er een kennismakingspakket van 10 lesuren voor € 525,00. Hierna kan in alle openheid afscheid van elkaar genomen worden, of er wordt besloten om met elkaar verder te gaan met het basispakket van 25 lesuren. Gedurende de verdere opleiding wordt dan in onderling overleg steeds bekeken of er aanvullende lessen nodig zijn.